Русия обвини Гърция за русофобска истерия, достигнала точката на кипене“. Представителят

...
Русия обвини Гърция за русофобска истерия, достигнала точката на кипене“. Представителят
Коментари Харесай

Русия обвини Гърция в русофобска истерия

Русия упрекна Гърция за „ русофобска нервност, достигнала точката на шупване “. Представителят на съветското външно министерство Мария Захарова подлага на критика Атина, че съзнателно унищожава гръцко-руските връзки с " антируска осведомителна акция ".

В публично изказване Захарова акцентира, че в Гърция се води „ невиждана акция за дискредитиране на политиката на Русия. Вземат се надълбоко неправилни и незаконни решения, в това число на изпращане на оръжие в Украйна “.

В отговор гръцкото външно министерство опроверга изказванията на Москва и разяснява, че сходно изявление е в нарушаване на дипломатическия звук.

Министърът по отбрана на жителите Теодорикакос сподели пред медиите, че не Атина, а дейностите на съветското държавно управление разсънват съмнение в международен мащаб.

Журналисти от водещи медии в Гърция оповестяват, че се стараят да показват обективно обстоятелствата от войната в Украйна.

Изявлението на Захарова даде мотив на водачът на опозицията Алексис Ципрас да съобщи, че огромната неточност на премиера Кириакос Мицотакис е, че изпрати оръжие в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР